Bandenservice in Aalsmeer

De staat van de autobanden zijn van invloed op het rijcomfort van de auto. Wanneer je autobanden bijvoorbeeld ver afgesleten zijn, zal je rekening moeten houden met een langere remweg. Dit omdat bij ver afgesleten banden de grip van de banden op het wegdek verslechterd is. Ook kan het zo zijn dat wanneer je auto beschikt over de verkeerde autobanden, of ver afgesleten autobanden, dat het brandstofverbruik van de auto toeneemt. Tevens is het belang dat je autobanden over een bepaald aantal millimeter profiel beschikken. Wanneer het aantal millimeter profiel onder de norm zit zal de auto afgekeurd worden tijdens de APK- keuring bijvoorbeeld. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe banden voor je auto, of je twijfelt over de kwaliteit van je huidige autobanden, kun je bijvoorbeeld eens langsgaan bij een autogarage die bekend staat om een goede bandenservice in Aalsmeer.

Verschillende soorten autobanden

Er zijn verschillende soorten autobanden op de markt verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken uit zomerbanden, winterbanden of all season banden. Er is een duidelijk verschil zichtbaar tussen zomer en winterbanden. Dit verschil zit hem in de profielsamenstelling van de autobanden. Dit verschil is van invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand van de auto. De grip van een autoband wordt bepaald door twee factoren. Namelijk het plakken van het rubber van de band op het wegdek en de vervorming van het rubber van de band bij oneffenheden in het wegdek. Wanneer je kiest voor zomerbanden zal je in de winter minder grip hebben wanneer de temperatuur beneden het vriespunt komt. Door te kiezen voor winterbanden ben je in de winter verzekerd van de juiste grip van de autobanden op het wegdek. Dit echter in tegenstelling tot wanneer je met winterbanden doorrijdt in de zomer. Wanneer het buiten warm is, heb je te maken met een langer remweg. Dit komt omdat het profiel van winterbanden is gemaakt voor rijden in de sneeuw en minder effectief is wanneer het wegdek kurkdroog is. Ook kun je kiezen voor all season autobanden. Deze zijn geschikt voor alle weersseizoenen, maar zullen wel een langere remweg hebben dan wanneer je specifiek kiest voor zomer- of winterbande. Wanneer je wilt weten welke autobanden nu het best geschikt zijn voor jouw auto kun je eens langs een autogarage gaan welke bandenservice aanbiedt.

Een optimale wegligging is belangrijk

Een optimale wegligging van je auto is belangrijk. Wanneer je een aanrijding hebt gehad, of met je autoband langs een stoeprand hebt gereden, kan het zijn dat je auto de neiging heeft om naar links, of juist naar rechts te trekken. Wanneer dit het geval is zullen de autobanden opnieuw moeten gebalanceerd en uitgelijnd worden. Door te zorgen voor een optimale wegligging zorg je ervoor dat je bochten bijvoorbeeld, zonder problemen met je auto kunt nemen. Ook voor het uitlijnen en balanceren van je autobanden kun je bij een bandenservice punt terecht.

Bandenservice in Aalsmeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *